Deelnemers 2018

Deelnemers Stork Nacht van Hengelo 2018:
(deze lijst wordt verder aangevuld)

1. Jasper Schouten (Alecto Cyclingteam)
2.
Patrick van der Duin (Alecto Cyclingteam)

3.Nahom Desale (Beat Cycling Club)
4.Luuc Bugter (Delta Cyclingteam Rotterdam)

Uitgelicht:

5.Adriaan Janssen (Delta Cyclingteam Rotterdam)
Deze coureur uit Diepenveen (bij Deventer) ontpopte zich al snel als tijdrittalent. In 2017 brak Janssen door met de zege in de Omloop van de Braakman, wat hem tijdelijk ook de leiderstrui uit de topcompetitie opleverde. Voor de renner van Delta Cycling Rotterdam was het hoogtepunt van het jaar dat hij in het naseizoen mocht koersen voor de enige Nederlandse WorldTour-formatie LottoNL-Jumbo, waar hij enkele koersen reed met de Nederlandse sprintsensatie Dylan Groenewegen. Een profcontract zat er uiteindelijk niet in, maar blijft wel de ambitie van Janssen.

6. Gijs Meijer (Delta Cyclingteam Rotterdam)
7. Dennis van der Horst (Metec-TKH Continental Team)
8. Stephan Bakker (Monkey Town Continental Team)

Uitgelicht:

9.Barry Markus (Monkey Town Continental Team)
Deze renner uit een bekend Noord-Hollands wielergeslacht – zus Kelly rijdt in het vrouwenprofpeloton rond – werd al jong prof bij de toenmalige Nederlandse profformatie Vacansoleil-DCM en realiseerde onder meer een podiumplaats in de Scheldeprijs. Na een periode bij LottoNL-Jumbo en in Belgische dienst te hebben gereden, hoopt Markus zich in de formatie van Monkey Town opnieuw op de wielerkaart te zetten.

Uitgelicht:

10. Peter Schulting (Monkey Town Continental Team)
Dertig jaar is Peter Schulting inmiddels, maar menig jong coureur kijkt met verwondering naar de prestaties van de in Lemele woonachtige renner van Monkey Town. Deze kersvers vader combineert inzet met talent en een neusje voor de koers en zit dan ook vaak van voren in de nationale klassiekers. Dit jaar won hij al de Dorpenomloop van Rucphen en realiseerde hij een reeks top 10-klasseringen. Maar net zo graag als hij schittert in de Nederlandse koersen, trekt hij met zijn werkgever op avontuur naar het buitenland, waar men hem inmiddels ook als aanvaller heeft leren kennen.

Uitgelicht:

11. Joey van Rhee (Monkey Town Continental Team)

Het is vooralsnog het laatste wielerjaar voor Joey van Rhee, die sterke prestaties de afgelopen jaren afwisselde met de nodige blessures. Zo stond de Nijverdaller dit voorjaar nog aan de kant met knieklachten. Bij zijn rentree – na anderhalve maand niet gekoerst te hebben – werd hij direct al derde in de Dorpenomloop van Drenthe. Op het districtskampioenschap oost in Hellendoorn stak Van Rhee met kop en schouders boven de concurrentie uit. Voordat hij dit najaar zijn geplande wereldreis gaat maken, wil hij zich nog met mooie klasseringen en zeges laten opmerken.

12. Julius Domnick (Dui/Team Sauerland)

13. Luca Felix Happke (Dui/Team Sauerland)

14. Per Christian Munstermann (Dui/Team Sauerland)

 

Uitgelicht:

15. Jasper Bovenhuis (Vlasman Cycling Team)

Voor deze coureur van het Vlasman Cycling Team was het altijd moeilijk kiezen tussen het (marathon)schaatsen en het wielrennen. Nadat hij als junior ook internationale koersen wist te winnen, koos Jasper Bovenhuis voor een leven op twee wielen. De inwoner van Staphorst kwam te rijden bij de gerenommeerde opleidingsploegen van Rabobank en SEG Racing en leek voorbestemd om prof te worden. Het bleef bij een stagecontract bij het Amerikaanse Cannondale. Bovenhuis heeft inmiddels de combinatie met het schaatsen weer opgepakt en geniet zo een jaar lang van sporten op hoog niveau.

 

16. Beau Duvigneau (Vlasman Cycling Team)

17. Yoeri Havik (Vlasman Cycling Team)

 

Uitgelicht:

18. Melvin van Zijl (Vlasman Cycling Team)

Zoals veel renners bij het Vlasman Cycling Team combineert Melvin van Zijl het wielrennen op de weg met het koersen op de wielerbanen. In de winter is de Harderwijker een vaste waarde in het zesdaagsecircuit, dat met name Noord-Europa doortrekt om het publiek te vermaken met baanwielrennen van de bovenste plank. Maar ook in het reguliere baancircuit is Van Zijl ondertussen een naam om rekening mee te houden. Er prijken meerdere kampioenstruien in zijn woning en die verzameling wil hij graag uitbreiden. Op de weg pikt Van Zijl zo nu en dan ook een topklassering mee.

 

19. Robin Wennekes (Vlasman Cycling Team)

 

20. Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

21. Arjan Hofman ( Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

Uitgelicht:

22. Jelle Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

Deze jonge coureur uit Denekamp voelt zich prima op zijn plek bij het oostelijke Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team, waar ambitie en nuchterheid heel goed samen blijken te gaan. Johannink zette zichzelf dit jaar op de kaart met een ritzege in de zware Arden Challenge. Kort daarop schreef de Tukker ook de Ronde van de Vijver op zijn naam, een razendsnel criterium rond de Tuindorpvijver in Hengelo. Een zege die gegarandeerd startrecht geeft in de Stork Nacht van Hengelo, maar de organisatie had hem anders zeker ook gecontracteerd.

23. Maarten Lubbers (Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

24. Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

25. Wessel Zennipman (Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team)

26. Gert-Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

27. Wietse Kamp (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

28. Jasper Plender (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

 

Uitgelicht:

29. Jeff Vermeulen (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

Deze coureur groeide op onder de rook van Rotterdam, maar is tegenwoordig woonachtig in het Drentse Exloo. De afgelopen jaren vergaarde Jeff Vermeulen een prachtige reeks uitslagen. In deze regio won hij bijvoorbeeld de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel, maar ook meerdere ritzeges in Olympia’s Tour prijken op zijn palmares. Bij het Twents-Sallandse VolkerWessels-Merck Cycling Team vervult de import-Drent de gecombineerde rol van afmaker en opleider. De bedoeling is dat hij zijn ploeggenoten leert om zelf in de toekomst ook te gaan winnen.

30. Per Wiggers (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

 

Uitgelicht:

31. Jelle Wolsink (VolkerWessels-Merckx Cyclingteam)

Voor Jelle Wolsink is de Stork Nacht van Hengelo een thuiswedstrijd, de zoon van voormalig topamateur Freddy Wolsink groeide immers op in de metaalstad. Na enkele jaren op semi-professioneel niveau gereden te hebben bij Metec-TKH en Piels, voelt de Hengeloer zich nu op zijn plek in de regionale formatie VolkerWessels-Merckx. Hij bezorgde vorig jaar het team de eerste klassieke overwinning door in Roden de Acht van Noordenveld te winnen. Wolsink zal erop gebrand zijn ook in eigen huis te schitteren op de eerste dag van juni 2018.

32. Glenn Edelenbos (Oldenzaalse Wielerclub OWC)

33. Arnout Kempenaar (Oldenzaalse Wielerclub OWC)

34. Gerwin Veltman (Oldenzaalse Wielerclub OWC)

35. Berhane Debesay (Eri/DFVC Team)

36. Bradley Soren (Aus/DFVC Team)

37. Edwin Wielink (Deventer)

 

Uitgelicht:

38. Robin Löwik (Krush-IJsselstreek Cycling Team)

Deze renner uit Vriezenveen is een fanatieke sportman, die probeert een balans te vinden in zo professioneel mogelijk zijn sport te bedrijven en ondertussen toch ook aan een maatschappelijke toekomst te werken. De eerste keer dat hij zich in de regio liet opmerken was als winnaar van de VIRO Criterium Cup, een klassement over de regionale ronden rond de kerk, in 2015. Na een kort avontuur bij het Vlasman Cycling Team lijkt Robin Löwik zijn draai te hebben gevonden bij Krush-De IJsselstreek. Hij stond onlangs op het podium van de Omloop van de Hoeksche Waard, waar hij derde werd. Na een tweede plek op het DK Tijdrijden is deze renner aan een zege toe.

39. Mitchell Huenders (Trias/Mooi Jong)

40. Steven Stenekes (Uithoorn)

41. Jasper Bugter  (WP Groot-Amsterdam)

42. Bjorn Bakker (NWV Groningen)