Nieuws

Blijft altijd actueel!

Jelle Wolsink wint voor eigen publiek Nacht van Hengelo

De Nacht van Hengelo is gewonnen door Jelle Wolsink. De Hengeloer uit het VolkerWessels-Merckx Team boekte voor eigen publiek een sprintzege door Joey van Rhee (Nijverdal) en Luuc Bugter terug te wijzen. Zij maakten deel uit van een kopgroep, die halverwege de wedstrijd ontstond.

 

Lees verder

Regionale renners goed vertegenwoordigd in Hengelo

Als op vrijdag 1 juni om 20.15 uur het startschot klinkt voor de hoofdwedstrijd van de Stork Nacht van Hengelo, dan neemt een sterk regionaal getint deelnemersveld de start in de Hengelose binnenstad. Dit dankzij de komst van renners van de belangrijkste regionale clubteams VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers en de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). Maar ook de semi-profssionele UCI Continental Teams stellen veel coureurs op uit het oosten des lands. De Hengelose inbreng komt van Wietse Kamp en Jelle Wolsink.

 

 

Lees verder

Ruim baan voor wielertalenten in Stork Nacht van Hengelo

De organisatie van het wielercriterium Stork Nacht van Hengelo - dit jaar verreden onder de paraplu van het Op Karakter Festival-  kiest voor de komende uitgave voor jong wielertalent. Hiervoor worden de grootste wielerbeloften uitgenodigd om deel te nemen. Net als in 2016 mogen de wielervedetten van morgen zich presenteren aan het Hengelose publiek. Bij de editie van 2016 won Coen Vermeltfoort, die het jaar daarop prof werd bij Team Roompot en nog altijd onder contract staat bij deze Nederlandse pr continentale formatie.

Lees verder

Ronnie Flex & Tony Junior headliners op Nacht van Hengelo

Hengelo zonder ‘De Nacht’ begin juni is inmiddels ondenkbaar. Al ruim 40 jaar is De Stork Nacht van Hengelo een begrip in Twente en de wijde omgeving. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar de Hengelose binnenstad voor een avond gezelligheid. Ook dit jaar weer op vrijdag 1 juni. Maar ook de dagen ervoor en erna gebeurt er het nodige rondom De Nacht.

Een evenement in beweging. Begonnen als een wielerronde maar inmiddels kan je haast spreken over een meerdaags festival. Daar hoort dan een nieuwe naam bij en die is er; Op Karakter. Dat is het driedaagse evenement waar de Stork Nacht Van Hengelo het hoofdbestanddeel van is. Naast een uitgebreid wielrennersveld is er dit jaar ook weer veel aandacht voor muziek.

Lees verder

Van der Breggen wint in Hengelo

De 42e editie van de Stork Nacht van Hengelo is gewonnen door Anna van der Breggen. De olympisch kampioene reed in de voorlaatste ronde weg uit een kopgroep en soleerde naar de winst. De Twentse Kirsten Wild (Almelo) eindigde als tweede, meervoudig olympisch en wereldkampioene Marianne Vos eiste de derde plek op in de Hengelose binnenstad. Daarmee kreeg het massaal opgekomen publiek een podium waar menig klassieker jaloers op is.

Lees verder

Opwarmen voor Nacht van Hengelo met livemuziek

De Nacht van Hengelo heeft dit jaar niet alleen op vrijdag 2 juni veel te bieden voor muziekliefhebbers, de dag ervoor kun je ook al terecht in de binnenstad om te genieten van een gevarieerd aanbod aan bands. 

Lees verder

Wereldkampioene en olympisch kampioene komen naar Hengelo

In de vrouweneditie van de Stork Nacht van Hengelo, die op vrijdag 2 juni gehouden wordt, zijn twee extra rensters van wereldklasse te bewonderen. De organisatie kondigt met trots aan dat zowel olympisch kampioene Anna van der Breggen uit Zwolle als de Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen in het profcriterium te bewonderen zijn. 

Lees verder

Onder meer Waylon, Boef en DJ Paul Elstak in Stork Nacht van Hengelo

Onder meer Waylon, Boef en DJ Paul Elstak in Stork Nacht van Hengelo Op 2 juni vindt in het centrum van Hengelo traditioneel de Stork Nacht van Hengelo plaats. 

Lees verder

Maserati Munsterhuis nieuwe sponsor Nacht van Hengelo

Wij verwelkomen Maserati Munsterhuis als sponsor van de nacht van Hengelo. 

Lees verder

Vermeltfoort wint Nacht van Hengelo

De 41e Stork Nacht van Hengelo is gewonnen door Coen Vermeltfoort. Thuisrijder Jelle Wolsink uit Hengelo werd tweede, Gert-Jan Bosman uit Nijverdal derde.

Lees verder

Toppers van Morgen in Nacht van Hengelo

Nadat vorig jaar een door Jan Ullrich gewonnen jubileumeditie voor oud-profs het hoofdnummer vormde voor de Stork Nacht van Hengelo, is het op vrijdag 3 juni de beurt aan de toppers van morgen.

Lees verder

Jan Ullrich wint jubileumeditie

Een speciale jubileumeditie van de Stork Nacht van Hengelo is gewonnen door Jan Ullrich. Drievoudig wereldkampioen Oscar Freire werd tweede, local hero Rob Kleinsman legde beslag op een derde plaats.

Lees verder