Regionale renners goed vertegenwoordigd in Hengelo

30 mei // 2018

Als op vrijdag 1 juni om 20.15 uur het startschot klinkt voor de hoofdwedstrijd van de Stork Nacht van Hengelo, dan neemt een sterk regionaal getint deelnemersveld de start in de Hengelose binnenstad. Dit dankzij de komst van renners van de belangrijkste regionale clubteams VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers en de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). Maar ook de semi-profssionele UCI Continental Teams stellen veel coureurs op uit het oosten des lands. De Hengelose inbreng komt van Wietse Kamp en Jelle Wolsink.

 

 

Als eerste werd onlangs kersvers districtskampioen Joey van Rhee vastgelegd. Hij krijgt bij Monkey Town gezelschap van onder anderen Peter Schulting uit Lemele, winnaar van de Dorpenomloop Rucphen. Met (Noord-Hollander) Barry Markus is in dit team een oud-prof aanwezig, die reed voor Vacansoleil en Roompot. Bij Delta Cycling Team Rotterdam rijdt Adriaan Janssen uit Diepenveen, die vorig jaar stage liep bij het profteam van LottoNL-Jumbo. Datzelfde deed Jasper Bovenhuis uit Staphorst ooit bij Team Cannondale. Bij Sensa-Kanjers voor Kanjers uit de Achterhoek - met zes renners present in Hengelo - vinden we met Jelle Johannink uit Denekamp de winnaar van de Ronde van de Vijver terug op de deelnemerslijst. Bij VolkerWessels-Merckx - eveneens met zes man present - rijdt oud-winnaar van de Ronde van Overijssel Jeff Vermeulen (Exloo).

 

De oostelijke wielertalenten kruisen de degens met de betere elite- en belofterenners uit de rest van het land.  Daarbij meervoudig Nederlands baankampioenen Melvin van Zijl uit Harderwijk en Yoeri Havik uit Assendelft, die ook in de internationale zesdaagsen schitteren.. Hij neemt het op tegen onder anderen Luuc Bugter van Delta Cycling Rotterdam, die afgelopen weekeinde nog een Ierse etappekoers op zijn naam wist te brengen, en voormalig Nederlands kampioen Robin Wennekes. De organisatie verwacht een veertigtal renners aan de start.

Tussen 22.00 en 22.15 uur worden de eerste drie renners gehuldigd op het grote podium op de Markt, waar aansluitend Ronnie Flex zal optreden. De Stork Nacht van Hengelo wordt verreden onder de paraplu van de nieuwe naam van een driedaags evenement: Op Karakter.Festival.

Terug naar het overzicht