Deelnemers 2013

Niki Terpstra
Wilco Kelderman
Tom-Jelte Slagter
Nick Kweldam 
Ivo Stronks 
Gijs Strating 
Coen Bosch

verdere invulling volgt...

 

1 Weening, Pieter Orica - GreenEdge
Deze oud-winnaar van de Nacht van Hengelo heeft zowel in de Tour de France als in de Giro d'Italia een etappe op zijn naam staan. In de Ronde van Italie droeg hij in 2011 bovendien enkele dagen de roze trui. De 32-jarige Fries van Orica-GreenEdge wist dit jaar nog geen grote overwinning te boeken, maar was de afgelopen maanden wel smaakmaker in menig koers met zijn kenmerkende aanvallende stijl van rijden en zijn . Het leverde hem al een tweede plaats in de Tour de Langkawi en een achtste stek in de Amstel Gold Race op. Ook in de Nacht van Hengelo gaat deze oud-Nederlands kampioen bij de beloften ongetwijfeld de aanval zoeken.


Pieter Weening
 
2 Mouris, Jens Orica - GreenEdge
Een hardrijder uit Noord-Holland, die in het shirt van Vacansoleil-DCM enkele jaren geleden de Ronde van het Groene Hart en de proloog van de Delta Tour won. Mouris rijdt voor het tweede jaar in Australische dienst bij Orica-GreenEdge, waar zijn combinatie van hard rijden op de baan en tempobeul zijn op de weg op waarde geschat wordt. Op kop van het peloton heeft deze renner al menige aanvaller tot de orde geroepen, maar geef hem zelf ook niet te veel ruimte in de finale van een koers. Als ploegachtervolger op de baan kan Mouris vier kilometer lang ongenadig hard doorrijden. In de Nacht van Hengelo kan hij zich dus opofferen voor ploeggenoot Pieter Weening of voor eigen succes gaan.
  
3 Kelderman, Wilco Blanco Pro Cycling Team 
Bij de beloften maakte Wilco Kelderman snel naam als renner die zowel in de bergen als op de tijdritfiets goed uit de voeten kon. Met zeges in wedstrijden als de Thuringen Rundfahrt, de Tour of Norway en het NK Tijdrijden voor beloften reed hij zich in de kijker bij zijn huidige werkgever Blanco Pro Cycling, waar zijn talent op waarde geschat wordt. Dat die hoog gespannen verwachtingen zeker niet op lucht gebaseerd zijn, bewees de renner uit Barneveld in de afgelopen Giro d'Italia, waar hij - in zijn eerste grote ronde - afgelopen zondag als zeventiende in het algemeen klassement wist te eindigen. Ook droeg hij enkele dagen de jongerentrui. Loyaal aan zijn later afgestapte kopman Robert Gesink gaf hij bovendien vrijwillig vele minuten toe, dus wellicht had er nog meer voor hem ingezeten.
 
4 Tjallingii, Maarten Blanco Pro Cycling Team 
Deze Arnhemmer wilde aanvankelijk als mountainbiker de wereldtop bereiken, maar al snel bleek hij op de weg over nog meer mogelijkheden te beschikken. In de gestreepte teamtrui van vrijbuitersploeg Skil-Shimano (de voorloper van Argos-Shimano) maakte hij het Vlaamse vedetten als Tom Boonen moeilijk op hun favoriete terrein en zo wist deze vegetarische coureur de stap naar WorldTour-niveau af te dwingen. Zijn mooiste prestatie tot nog toe is ongetwijfeld zijn derde plaats die hij in 2011 in Parijs-Roubaix wist te behalen, waarmee hij definitief de aansluiting met de wereldtop maakte. In selectieve wedstrijden op kasseien is hij een troef voor zijn Blanco Pro Cycling team, maar Tjallingii is ook een gewaardeerd helper. Maarten Tjallingii

 

5 van Baarle, Dylan Rabobank Development Team 
Dylan van Baarle is nog geen prof, maar wel één van de grootste talenten die ons land rijk is. Voor de seizoenen 2014 en 2015 heeft de coureur van het Rabobank-opleidingsteam bovendien al een profcontract op zak. Daarmee onderkende de Amerikaanse manager van dit team Jonathan Vaughters de kwaliteiten van Van Baarle, die in vlakke klassiekers, het Limburgse heuvelland en als tijdrijder tot de wereldtop bij de beloften behoort. Een status die hij dit najaar op het WK tijdrijden voor beloften hoopt te bevestigen door zich in de strijd om de wereldtitel te mengen. De kersverse winnaar van Olympia's Tour - waar talenten steevast een profcontract afdwingen - mag in Hengelo vast laten zien het niveau van de profs goed aan te kunnen.Dylan van Baarle
 
6. Bosman, Gert-Jan Rabobank Development Team  
Deze blonde Drent kan al van jongs af aan zowel op de weg als in het veld goed uit de voeten, maar komt van origine voort uit de veldrittak van de Rabobank-opleidingsploeg. Als crosser maakte hij snel naam. Zo won hij als junior de wereldbekerveldrit van Koksijde en was hij lange tijd leider in de Coupe du Monde in het veld die winter.  De noorderling is op de weg het best in zijn element op het vlakke of op licht geaccidenteerde parcoursen. In het wegseizoen 2012 maakte hij indruk met ritzeges in de Ronde van Namen en de Tour de Morvan. Ook is hij de laatste jaren een vaste smaakmaker in de finale van de clubcompetitie in de Noordoostpolder.
 
7 Dekker, Thomas Garmin-Sharp 
Deze renner uit het Noord-Hollandse Dirkshorn kreeg na twee jaar gedwongen inactiviteit een tweede kans bij  het Amerikaanse Garmin-Sharp, waar men het talent van voorheen opnieuw naar de top hoopt te begeleiden. Het kostte Thomas Dekker tot nog toe meer moeite dan verwacht om weer op het allerhoogste niveau mee te doen, maar met de Giro d'Italia van afgelopen maand in de benen hoopt deze oud-winnaar van de Tirreno-Adriatico en de Tour de Romandie voldoende inhoud te hebben om ook de komende jaren in de finales van grote koersen om de winst mee te doen en zijn erelijst een mooi vervolg te geven.
 
8 Bellemakers, Dirk Lotto-Belisol 
Na een aantal seizoenen op continentaal (Van Vliet) en pro continentaal (Landbouwkrediet) niveau gereden te hebben, maakte Dirk Bellemakers in 2013 op 29-jarige leeftijd zijn debuut op het allerhoogste niveau: in de WorldTour. De Brabander tekende een contract bij het Belgische Lotto-Belisol, waar hij tot nog toe prima op zijn plek lijkt te zitten.In de eerste week van de Giro d'Italia liet Bellemakers direct zien niet alleen naar zijn eerste grote ronde te zijn gekomen om voor zijn kopmannen te werken, de renner uit Luyksgestel liet zich ook een aantal keren in de vlucht van de dag opmerken. Zal Hengelo ook kennis maken met zijn aanvalslust?
 
9 Veelers, Tom Team Argos-Shimano 
Deze man uit de regio (Ootmarsum) is een gewaardeerd helper in de sprinttrein van Marcel Kittel, maar toen de Duitse spurtersbaas vorig jaar in de Tour de France ziekjes naar huis vertrok, kreeg Tom Veelers de gelegenheid om in de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld voor zijn eigen kans te sprinten.Tussen de snelste mannen van het profpeloton wist hij als derde en vierde over de meet te snellen. Om zich in andere wedstrijden moeiteloos weer in de helpersrol te schikken, want Veelers weet ook dat in de wielersport vooral het winnen telt en dat kunnen ploeggenoten als Degenkolb en Kittel nog net iets beter. In Parijs-Roubaix is Veelers altijd een beschermde renner, hij hoopt in deze Franse kasseienkoers nog eens om de winst mee te doen.


Tom Veelers
 
10 Timmer, Albert Team Argos-Shimano 
Albert Timmer mag als inwoner van het Overijsselse Gramsbergen (bij Hardenberg) de Nacht van Hengelo ook wel een beetje als zijn thuiswedstrijd beschouwen. Deze aanvalslustige coureur won ooit de Herman Krott Trofee voor de strijdlust in de Amstel Gold Race en werd in de Tour de France van 2009 op weg naar een eventuele ritzege afgetroefd door de Franse publiekslieveling Thomas Voeckler.  Een prestatie waarmee hij zich definitief op de kaart wist te zetten. Timmer is geen man van veel woorden, hij werkt hard voor zijn ploeggenoten en voert de opdrachten van het team uit zonder morren. De waardering krijgt hij niet altijd terug in eigen klinkende resultaten, maar wel telkens in een nieuwe contract.
 
11 Sinkeldam, Ramon Team Argos-Shimano 
Deze kersverse vader uit het Noord-Hollandse Wormer genoot zijn opleiding bij het Rabobank-opleidingsteam, voor deze ploeg reed hij in 2011 naar de nationale titel bij de beloften op de weg. Onderdak vond hij het jaar daarop bij Argos-Shimano waar men gecharmeerd was van zijn inzetbaarheid op meerdere terreinen. Ramon Sinkeldam kan namelijk goed in de klassiekers uit de voeten, zowel als het vlak is als wanneer er heuvels in het af te leggen traject zijn opgenomen. Een eerste profzege behaalde hij vorig jaar in de Tour de Hainan, maar met de derde plaats in het eindklassement van de Vierdaagse van Duinkerken was hij dit jaar net zo blij.
 
12 Ji, Cheng Team Argos-Shimano 
Deze uit China afkomstige coureur van Argos-Shimano vond onderdak in Hengelo en daarmee is de Nacht van Hengelo een heuse thuiswedstrijd voor hem. Cheng streek vorig jaar neer in de Twentse wielerstad en kent er ondertussen al aardig de weg. Slagen als wielrenner is zijn grote doel. Met het starten in en het uitrijden van de Vuelta vorig jaar schreef hij al geschiedenis als de eerste Chinees in deze ronde, eerder deze maand maakte hij ook als eerste renner uit zijn land zijn opwachting in de Giro d'Italia maar die moest hij na enkele dagen al ziek verlaten. Ondertussen is hij fit genoeg om zich te tonen aan zijn nieuwe plaatsgenoten in Hengelo.

 


Foto Hengelo's Weekblad, lees bijbehorend artikel
 
13 Xing, Yan Dong Team Argos-Shimano 
Yan Dong Xing kwam pas dit voorjaar over naar Europa met het doel als profwielrenner een toekomst op te bouwen. De ploegleiding van zijn formatie Argos-Shimano leek het verstandig als hij wegwijs gemaakt werd in de Europese wielersport én het dagelijks leven hier door zijn land- en ploeggenoot Cheng en dus streek ook deze coureur neer in Hengelo. Zijn droom om ooit in de Tour de France zijn opwachting te maken is nog ver weg, dat realiseert ook deze Chinees zich heel goed. Eerst moet Yan Dong Xing zich maar eens weten te onderscheiden in de Nacht van Hengelo. Wie weet begint daar de route die ooit moet gaan voeren richting de beroemde Champs Elysées.
 
14 Ligthart, Pim Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 
Deze renner genoot bij de beloften zijn opleiding op de weg én de baan en kende een stormachtig debuut bij de beroepsrenners door in 2011 als eestejaars prof brutaal naar de nationale titel op de weg te rijden in het Twentse Ootmarsum. Hij kon er zijn specialiteit -sprinten met een kleine groep op een oplopende finishstraat - goed uitbuiten. Eerder dat seizoen deed hij dat ook al in de Hel van het Mergelland, de huidige Volta Limburg Classic. Sindsdien is Ligthart op zoek naar zeges op het allerhoogste (WorldTour-)niveau door telkens weer de aanval te zoeken en te hopen een keer te oogsten als de groep vooruit blijft. Ook in de afgelopen Giro d'Italia liet hij zijn strijdlust weer zien.
 


Pim Ligthart
 
15 Van Hummel, Kenny Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 
Hoewel Kenny van Hummel pas echt bekendheid kreeg als wielrenner toen hij zich in de Tour de France van 2009 moedig net voor de bezemwagen over Alpencols en Pyreneenreuzen wist te slepen, is deze Gelderse sprinter er inmiddels wel achter dat zijn kracht toch meer op het vlakke ligt. In de massasprints in wedstrijden net onder WorldTour-niveau kon hij zich in het verleden regelmatig in de strijd om de zege mengen. En met succes. Op zijn erelijst prijken onder meer de Dutch Food Valley Classic, de Tour de Rijke en de Ronde van Overijssel. De renner van Vacansoleil-DCM wacht nog op zijn eerste echte zege van het seizoen. Zal het hem motiveren om in Hengelo nog eens alles te geven? 


Kenny van Hummel

 

16 Keizer, Martijn Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 
Een tijdrijder is Martijn Keizer van oorsprong. Niet voor niets werd hij als renner van het Rabobank Development Team Nederlands kampioen op deze discipline in zijn eigen gemeente Veendam. Een jaar later won de Groninger op diezelfde plek brons als eerstejaars prof in de titelstrijd tegen de klok. Toch staat deze renner van Vacansoleil-DCM bij het grote publiek vooral als aanvaller te boek, in de grote ronden die hij reed was hij steevast enkele keren met een kopgroep vooruit. In 2012 leverde dat Keizer het tussensprintklassement op. Dit jaar loerde de renner uit Muntendam tevergeefs op die ene kopgroep die weg kwam, toch is hij tevreden over de vorm waarmee hij uit de Giro kwam. 

17 Lammertink, Maurits Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 
Deze jonge renner uit het Twentse Enter was van alle Nederlandse deelnemers aan de Giro d'Italia het dichtst bij een ritzege in deze Italiaanse ronde. In de twaalfde etappe zat de Vacansoleil-coureur in de kopgroep van vijf die 300 meter voor de streep in Treviso werd teruggepakt, waarmee hij uitstekend debuteerde in een grote ronde. Halverwege het vorige seizoen stapte Maurits Lammertink over naar de profformatie Vacansoleil-DCM nadat hij in de eerset helft van het wielerjaar een aantal aansprekende zeges had behaald, waaronder winst in de Hel van Voerendaal. Door knieproblemen pakten zijn eerste profwedstrijden minder uit dan verwacht, maar inmiddels laat Lammertink zien thuis te horen op het allerhoogste niveau.
 


Maurits Lammertink (l) en Bas Stamsnijder

18 van Poppel, Danny Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
De tijd leek even stil te hebben gestaan in de wielersport toen onlangs weer een Van Poppel zich mengde in de massasprints in de Ronde van Belgie. Net als vroeger zijn vader Jean-Paul blijkt Danny van Poppel over snelle benen te beschikken. Op Belgische wegen moest André Greipel alle zeilen bijzetten om de eerstejaars prof van Vacansoleil-DCM van de winst te houden. Als jeugdrenner was Danny van Poppel al een winnaar en eigenlijk verloopt zijn wielerloopbaan bijzonder stormachtig. Nadat hij internationaal tot de sterkste junioren behoorde, bleek de renner uit Moergestel bij de beloften weinig moeite te hebben met de overstap. Die liep zelfs zo snel dat Vacansoleil-DCM hem al na zijn eerste jaar in deze categorie verleidde tot een transfer naar de profs. En ook daar voelt deze coureur zich direct als een vis in het water.

19 Boeve, Mats Cycling Team De Rijke-Shanks 
Stormachtig en snel gaat de loopbaan van Mats Boeve niet, maar de renner uit Nijverdal blijft zich wel gestaag ontwikkelen bij zijn ploeg De Rijke-Shanks. Deze zoon van oud-beroepsrenner Henk Boeve is een echte allrounder, die in zijn continentale ploeg met profambities niet te beroerd is om als hardrijder voor zijn kopmannen te werken. Iets wat zeker gewaardeerd wordt door deze renners. Zelf stond Boeve dit jaar op het podium van de Witte Kruis Classic, de Nijverdaller was derde in deze nationale klassieker door Zuid-Holland.

20 Stamsnijder, Bas Cycling Team De Rijke-Shanks 
Niet alleen dankzij zijn prestaties, ook met zijn vlotte babbel is Bas Stamsnijder  een renner wiens aanwezigheid gemakkelijk opgemerkt wordt. De renner uit Enter (koersend voor De Rijke-Shanks) combineerde tot voor kort een pittige studie met een wielerloopbaan op continentaal niveau. Nu die studie zo goed als afgerond is, hoopt Stamsnijder nog meer energie in de wielersport te kunnen stoppen. Zijn doel is om ooit prof te worden net als broer Tom, die bij Argos-Shimano rijdt. Vader Hennie - in de jaren tachtig wereldkampioen veldrijden bij de profs - staat zijn beide zonen altijd met goede raad terzijde. 


21 Van Zandbeek, Ronan Cycling Team De Rijke-Shanks 
Ronan van Zandbeek was prof bij Argos-Shimano, maar zag zijn profverbintenis eind 2012 niet verlengd. De voormalig Nederlands kampioen bij de beloften voelde zich nog te jong om de handdoek in de ring te werpen en is zeer gemotiveerd om bij De Rijke-Shanks - waar men volgend jaar naar pro-continentaal niveau hoopt door te groeien - te laten zien dat hij te vroeg is afgeserveerd op het hoogste niveau. Op de valreep won deze Brabander vorig jaar nog het Kampioenschap van Vlaanderen. Van Zandbeek is het meest in zijn element op vlakke of licht oplopende parcoursen.
 
22 Vermeltfoort, Coen Cycling Team De Rijke-Shanks 
Dat het kan verkeren in een wielerloopbaan, kan Coen Vermeltfoort bevestigen. De renner uit Schuinesloot (tussen Slagharen en Hoogeveen) werd bij de beloften gezien als één van de grootste talenten van ons land. Vanuit het opleidingsteam van Rabobank maakte hij dan ook haast automatisch de overstap naar de gelijknamige profploeg, maar daar raakte zijn loopbaan in het slop. De ploeg vond dat hij te weinig resultaten boekte, hijzelf dat hem te weinig kansen werden geboden. Voorlopig is de wraak zoet voor de renner van De Rijke-Shanks, hij won dit seizoen al de 1 Mei Prijs, de Arno Wallaard Memorial en de proloog van Olympia's Tour.
 
23 Ariesen, Johim Cycling Team Jo Piels 
In 2010 kende Johim Ariesen een superseizoen, in het shirt van Team Piels boekte hij maar liefst vijf zeges in nationale klassiekers en daarmee leek een overstap naar de profs verzekerd. Toen dit niet gebeurde, ging deze coureur uit Rhenen zijn geluk elders beproeven, maar dat bracht hem niet de gewenste resultaten. Terug bij Team Piels is Ariesen een renner die als troef heeft de sprint van een kleinere groep te kunnen winnen. Publicitair was hij voor hoofdsponsor Jo Piels van grote waarde in Olympia's Tour, hij veroverde daar namelijk de rode bergtrui en stond daarmee dagelijks op het huldigingspodium in de oudste rittenkoers van Nederland.
 
24 Hamelink, Jasper Cycling Team Jo Piels
Raaltenaar Jasper Hamelink is een specialist in het rijden tegen de klok. Dat bewees hij al eens door vijfde te worden op het wereldkampioenschap tijdrijden in Kopenhagen (2011). Met deze kwaliteit, zijn vermogen om een selectief koersverloop te overleven en zijn niet aflatende aanvalslust reed hij zich vorig jaar in de kijker bij Vacansoleil-DCM. Helaas voor hem was er na zijn stageperiode geen mogelijkheid een profcontract bij deze ploeg te tekenen, maar men beloofde hem wel zijn prestaties nauwgezet te blijven volgen. Hamelink werkt toe naar het NK Tijdrijden in Winsum.


Jasper Hamelink
 
25 Lammertink, Steven Cycling Team Jo Piels
Deze jongere broer van Maurits Lammertink (Vacansoleil-DCM) hoopt ooit in diens voetsporen te treden. Met een bronzen medaille op het WK voor junioren in Kopenhagen (2011) bekoonde deze coureur uit Enter een sterke periode bij de junioren. In de beloftencategorie moet Lammertink deze lijn door zien te trekken. Onlangs kwam hij als tweede over de finish in de internationale Omloop der Kempen en daarmee gaf hij een signaal af dat hij ook in deze leeftijdsklasse resultaten begint te boeken. In de straten van Hengelo mag Steven Lammertink alvast samen met zijn broer in het peloton rond koersen. 
 
26 te Stroet, Rens Cycling Team Jo Piels 
Met wind en/of een zware wedstrijd doe je Rens te Stroet een plezier. Dan komt de Achterhoeker uit de continentale formatie Cycling Team Jo Piels als vanzelf boven drijven. De renner uit Keijenborg beschouwt de Ronde van Overijssel als zijn favoriete koers. Groot was dan ook de frustratie dat hij begin deze maand als vijfde heel dicht bij de zege was, maar een aantal koplopers weg wisten te blijven. Troost was dat één van deze vluchters zijn ploeggenoot Tom Vermeer was en dat deze renner de ronde in zijn plaats wist te winnen. Renner die ook een met profs gecombineerde wedstrijd goed aan kan. 
 
27 Atzori, Umberto Koga Cycling Team 
Bij de jeugd was deze Nederlander met Italiaanse roots een renner die de podiumplaatsen aaneen leek te rijgen, maar de overstap naar de beloften ging niet vanzelf.  Pas vorig en dit seizoen wist de renner van het Koga Cycling Team de aansluiting te maken. Uberto Atzori stond ook op de nominatie om Olympia's Tour te gaan rijden, maar helaas voor hem sloeg hij in de Ronde van Overijssel hard tegen het wegdek. Daarbij liep hij onder meer een hersenschudding op. Atzori zoekt nu nieuwe doelen om zich te tonen de komende maanden. Hij heeft de smaak van het prestereren immers weer te pakken.
 
28 Eefting, Roy Koga Cycling Team 
Deze Drent combineert het wielrennen op de weg zeer verdienstelijk met het rijden op de piste Zo was Roy Eefting in het verleden al eens Nederlands kampioen op het onderdeel omnium. Met kleine stappen hoopt deze renner uit het Koga Cycling Team ieder jaar verder te verbeteren en zo ooit de top te bereiken.Eefting verdiende zijn startplek in de Nacht van Hengelo in het criterium Ronde van de Vijver in Tuindorp door derde te worden. De organisatie van dit profcriterium beloont de renners op het podium van het plaatselijke criterium steevast met deelname aan hun wedstrijd.
 
29 Haan, Wouter Koga Cycling Team 
Als winnaar van de Ronde van Overijssel - met een solo in de laatste kilometers -  maakte Wouter Haan in 2011 een mooi debuut in de categorie elite/beloften in het shirt van de bescheiden Ruiter Dakkapellen-formatie. Bij zijn huidige werkgever Koga Cycling Team - waar hij op continentaal niveau ook vaker tegen de profs mag strijden - wil Haan zich dit jaar in de kijker rijden. Hij beschouwt het seizoen zelfs als jaar van de waarheid. Als het nu niet lukt om prof te worden, overweegt hij zelfs helemaal met fietsetn te stoppen. Over een stok achter de deur gesproken!
 
30 Stroetinga, Wim Koga Cycling Team 
Deze Fries liet onlangs in Olympia's Tour nog eens zijn klasse zien door de slotetappe in Reuver met overmacht te winnen. Wim Stroetinga behoort tot de snelste mannen van het peloton en wist daarmee al twee seizoenen een profcontract bij Milram af te dwingen. Na het opheffen van deze Duitse ploeg moest Stroetinga echter weer een stapje terug doen naar continentaal niveau. Bij het Koga Cycling Team krijgt deze renner alle ruimte om op de weg een tweede kans af te dwingen en op de pistere schitteren in de zesdaagsen of in het oranje van de KNWU-baanselectie.
 


Wim Stroetinga


31 Asselman, Jesper Metec-TKH Continental Cyclingteam 
Deze renner van het Metec Cycling Team voelt zich in zijn element in de Limburgse heuvels, maar kan ook in waaierkoersen goed uit de voeten. Na een pittige koers heeft Jesper Asselman zijn snelle benen als troef, wat hij in 2012 nog bewees met een tweede plaats in de Arno Wallaard Memorial (UCI 1.2). Na een jaar in Duitse dienst (Team Raiko) kwam Asselman vanaf dit wielerseizoen 2013 onder contract bij de succesvolle Metec-formatie van Allard Engels, waar hij in zijn koersen de gelegenheid krijgt om voor zijn eigen kans te rijden.
 
32 van Rhee, Joey Metec-TKH Continental Cyclingteam 
Met Joey van Rhee staat een renner aan het vertrek in deze Nacht van Hengelo die in de winning mood is. Afgelopen weekeinde won de renner van het Metec Cycling Team immers nog de Kersenronde van Mierlo, de derde wedstrijd uit de beloftencompetitie van de KNWU. Deze Nijverdaller pikt daarmee ook zijn graantje mee in een ploeg die veel sterke renners in de gelederen heeft. Van Rhee wil leren van dit soort renners om zo beetje bij beetje ook de top te bereiken in zijn tak van sport.

33 Terpstra, Mike Team3M 
Dat Mike Terpstra de broer van Nederlands kampioen Niki Terpstra is, was uiteraard geen reden genoeg om deze Noord-Hollander een contract aan te bieden voor de Nacht van Hengelo. Maar ook deze coureur gaf al van de nodige talenten blijk, zo toonde hij de afgelopen twee seizoenen in buitenlandse dienst. Terpstra bleek in Spanje regelmatig om de zege mee te kunnen strijden en boekte ook een aantal fraaie overwinningen. Omdat die prestaties eigenlijk alleen in Spanje op waarde geschat werden, maakte hij de overstap naar het Belgische 3M-team, een ploeg met professionele ambities. Nu is het alleen weer even wennen aan de nerveuze waaierkoersen in Noord-Europa.
 
34 Wippert, Wouter Team3M 
Wouter Wippert was al bij de jeugd, de nieuweilngen en de junioren een zeer gedreven renner die met weinig minder dan de zege genoegen nam. Een tikje eigenwijs is deze renner ook, misschien daarom koos hij tot nog toe voor een loopbaan in Belgische ploegen. Nadat hij vorig jaar op een haar na een overstap van het opleidings- naar het profteam van Lotto-Belisol aan zijn neus voorbij zag gaan na een stageperiode, besloot hij te tekenen bij Team 3M. Wippert is een renner die het met name van zijn sprint moet hebben, zeker wanneer die voorafgegaan is door een zware koers.


Wouter Wippert
 
35 Weening, Andries Nederland 
Ook Andries Weening heeft een bekende fietsende broer. De nummer laatst van de startlijst is verwant aan rugnummer één van deze ronde: Pieter Weening. Maar wie denkt dat de grote broer een startplek voor Andries geregeld heeft, komt bedrogen uit. Daar heeft de renner uit Friesland namelijk zelf heel hard voor gewerkt: hij verdiende zijn startbewijs namelijk met de prijs voor de strijdlust in de Ronde van de Vijver in Tuindorp/Hengelo. En de winnaar van dat klassement mag in de Nacht van Hengelo aantreden. Voor de twee broers wel een bijzondere ervaring, want veel samen koersen doen ze niet.


Deelnemende Masters op de KNWU website

Battle of the bands

Metropool en Popscool werken samen aan het drie daagse festival Op Karakter. Voordat dit evenement plaatsvindt, is er een talentenjacht voor jong en aanstromend talent, met een leeftijdscategorie van 10 tot 20 jaar.  Voor deze talentenjacht kun je jezelf of jullie band opgeven om een kans te maken om in het voorprogramma van de Nacht van Hengelo (1 juni) te spelen. Hierbij worden eerst voorrondes gehouden, met daarna een finale. De uiteindelijke winnaar hiervan mag de prijs in ontvangst nemen.

Een inschrijving geeft geen gelijke doorslag tot de voorrondes. Van alle inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De artiesten die mogen deelnemen aan de voorrondes, krijgen hier een mail van. Deze mail bevat gelijk overige informatie die relevant is, waaronder de locaties van de voorrondes.

Aanmelden

onze sponsoren

Wij zijn onze vrijwilligers en sponsoren die op karakter ook dit jaar mogelijk maken dankbaar!

Word sponsor!
Battle of the bands

Metropool en Popscool werken samen aan het drie daagse festival Op Karakter. Voordat dit evenement plaatsvindt, is er een talentenjacht voor jong en aanstromend talent, met een leeftijdscategorie van 10 tot 20 jaar.  Voor deze talentenjacht kun je jezelf of jullie band opgeven om een kans te maken om in het voorprogramma van de Nacht van Hengelo (1 juni) te spelen. Hierbij worden eerst voorrondes gehouden, met daarna een finale. De uiteindelijke winnaar hiervan mag de prijs in ontvangst nemen.

Een inschrijving geeft geen gelijke doorslag tot de voorrondes. Van alle inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De artiesten die mogen deelnemen aan de voorrondes, krijgen hier een mail van. Deze mail bevat gelijk overige informatie die relevant is, waaronder de locaties van de voorrondes.

Aanmelden