Deelnemers 2016

 

1. René Hooghiemster

Woonplaats: Drachten

Geboortedatum: 30-06-1986

Team: Baby-Dump Cycling Team

René Hooghiemster is  winnaar van de Parel van de Veluwe, Omloop van de Baronie en een etappe in de Tour Loir et Cher, maar heeft zich de laatste jaren voornamelijk ontwikkeld als koerskapitein en lead-out voor sprints.  Daardoor cijfert deze Fries zich bij Baby-Dump vaak weg voor de successen van anderen, al pakte hij dit jaar een zevende plek mee in de internationale Arno Wallaard Memorial in Meerkerk.

Prestaties in 2016:

7e in Arno Wallaard Memorial 

20e in Altena Biesboschronde

26e in Zuid Oost Drenthe Classic

 

 

2. Koos-Jeroen Kers

Geboortedatum: 11-10-1986

Woonplaats: Amstelveen

Team: Baby-Dump Cycling Team

Deze voormalig Nederlands kampioen bij de elite-zonder-contract heeft op zijn palmares naast de nationale titel ook veel criteriums staan. Dit jaar was het al raak in Lekkerkerk en Made voor Koos-Jeroen Kers. De ervaren coureur uit Amstelveen is dus een renner om rekening mee te houden in de rondjes rond de kerk, dus ook in de Hengelose binnenstad mag je hem niet onderschatten.

1e in Lekkerkerk

1e in Made

2e in Rotterdam

2e in Oploo

2e in Schijndel

3e in Gerwen

6e in 5e etappe Tour du Loir et Cher

 

 

3. Rick Ottema

Geboortedatum: 25-06-1992

Woonplaats: Muntendam

Team: Baby-Dump Cycling Team

Deze Groninger zou zomaar één van de smaakmakers van de Nacht van Hengelo kunnen worden dit jaar. Rick Ottema heeft namelijk een sterk voorjaar achter de rug met podiumplaatsen in de Altena Biesbosch Ronde, de Drielandenomloop en de Ronde van Groningen. Weet bovendien hoe het voelt om te winnen in Hengelo, de renner van Baby-Dump won in april namelijk de Ronde rond de Vijver in Tuindorp.

Prestaties in 2016:

1e in Beilen

1e in Ronde van de Vijver 

2e in Altena Biesbosch Ronde

2e in Ronde van Groningen

2e in Drielandenomloop

3e in DK Noord

5e in Ronde van Overijssel

 

4.Justin Timmermans

Woonplaats: Hardenberg

Geboortedatum: 25-09-1996

Deze jonge coureur uit Hardenberg verkaste deze winter van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen naar het continentale team van Baby-Dump en krijgt daar de kans verder te rijpen in de categorie elite/beloften. Onlangs stond hij op het podium van het districtskampioenschap noord in Annen als de nummer twee van de beloften. Latere doelen voor Justin Timmermans zijn het NK voor beloften in Goeree-Overflakkee en Olympia’s Tour.

 

Prestaties in 2016:

2e DK Noord Beloften

15e in Gerwen

33e in Zuid Oost Drenthe Classic

 

5. Tristian Timmermans

Woonplaats :Hardenberg

Geboortedatum: 01-10-1993

Team: Baby-Dump Cycling Team

Deze coureur is aan zijn tweede jaar bij het Baby-Dump Cycling Team toe, nadat hij in 2014 op continentaal niveau debuteerde bij Koga. Vorig jaar kende Tristan Timmermans veel tegenslag, waar hij dit seizoen mee af hoopt te rekenen. Moet het normaal gesproken hebben van koersen op geaccidenteerd terrein.

Prestaties in 2016:

40e in Beilen

66e in Drielandenomloop

 

6. Lars van de Vall

Woonplaats: Ouderkerk aan de Amstel

Geboortedatum: 22-12-1985

De  man die de proloog van de Tour of Al Zubarah (Qatar) won in 2013 voelt zich ook veel dichter bij huis prima in zijn element. Dit jaar wist hij al de nodige ereplaatsen en zelfs podiumposities te behalen in de Nederlandse criteriums. Wat ontbreekt is een zege, maar wellicht heeft Van de Vall daar Hengelo voor in gedachten?

Prestaties in 2016:

3e in Lieshout

3e in Lekkerkerk

4 in Enkhuizen

4e in Made

4e in Rotterdam

5e in Gerwen

5e in t Zand

 

7. Gert-Jan Bosman

Woonplaats: Nijverdal

Geboortedatum: 16-08-1992

Team: Cycling Team Jo Piels

Gert-Jan Bosman is van oorsprong afkomstig uit Emmen, maar de liefde bracht hem naar Nijverdal deze winter. De renner van Cycling Team Jo Piels kan zowel in veldritten als op de weg goed uit de voeten, maar koos deze winter voor een kort optreden in de crossen om in een lang wegseizoen te kunnen schitteren. Dat Bosman een renner is met een aanval én een sprint in de benen bewees hij in de Ronde van Overijssel waar hij – net ingelopen na een vluchtpoging – naar een 8e stek spurtte.

Prestaties in 2016:

5e in Ureterp

8e in Ronde van Overijssel

10e in 2e etappe Fleche du Sud

 

8. Twan Brusselman

Woonplaats: Helmond

Geboortedatum: 15-08-1993

Team: Cycling Team Jo Piels

Deze Brabander wordt tot één van de sterkste renners van zijn lichting gerekend en was in 2015 goed voor een ritzege in de Carpathian Couriers Race en winst in het jongerenklassement van de KNWU Topcompetitie. Brusselman stond dit jaar alweer op het podium van de Omloop van de Houtse Linies, waar hij met een tweede plaats net naast de winst greep. Ook werd de aanvaller-pur-sang zesde in de Arno Wallaard Memorial.

Prestaties in 2016:

2e in Omloop Houtse Linies

4e in Werkendam

6e in Arno Wallaard Memorial

10e in 3e etappe Paris-Arras Tour

 

9. Jeff Vermeulen

Woonplaats: Exloo

Geboortedatum: 07-10-1988

Team: Cycling Team Jo Piels

Jeff vermeulen maakte in 2015 een succesvolle rentree temidden van de toppers van de continentale teams en schoot ook dit seizoen voortvarend uit de startblokken door de Ster van Zwolle op zijn naam te brengen. In 2015 was de Ronde van Overijssel voor de Rotterdamse Drent, die met name in massasprints tot zijn recht komt. Al won hij in Groningen door zelf ten aanval te trekken.

Prestaties in 2016:

1e in Ster van Zwolle

1e in Ronde van Groningen

1e in 5e etappe Tour du Loir et Cher

1e in DK Noord Annen

4 in Omloop der Kempen

 

10.Jelle Wolsink

Woonplaats: Hengelo

Geboortedatum: 11-11-1995

Team: Cycling Team Jo Piels

Een heuse thuisrijder in het peloton van de Nacht van Hengelo. Hoewel hij vorig jaar met een vierde plaats in de Zuid-Oost Drenthe Classic dicht bij een podiumplek was in een internationale eendagskoers, voelde hij zich onvoldoende op zijn plek bij zijn toenmalige werkgever. In de gelederen van Team Piels wil hij graag laten zien dat hij de status van talent kan omzetten in dat van topper. Met de prijs voor de strijdlust in de Ronde van Overijssel en een zege in het DK Groot-Agelo liet hij zien in goeden doen te zijn.

Prestaties in 2016:

1e Districtskampioenschap oost -23

13e in Omloop Glazen Stad

20e in Beilen

 

11. Luuc Bugter

Woonplaats: Arnhem

Geboortedatum: 10-07-1993

Team:  Join S-De Rijke

Hoewel Luuc Bugter in het bezit is van een nationale titel op de schaats bij de beloften op het onderdeel marathon, is de wielersport zijn passie. Ooit prof worden is het doel voor de 22-jarige Arnhemmer. Dit seizoen liet de renner van Join S-DeRijke zien een flinke stap in de juiste richting gezet te hebben met top 10-klasseringen in onder meer de Ster van Zwolle en Ronde van Groningen

Prestaties in 2016:

4e in Bruinisse

10e in Ster van Zwolle

10e in Ronde van Groningen

10e in 1e etappe Fleche du Sud

 

12. Robbert de Greef

Woonplaats: Geldrop

Geboortedatum: 27-08-1991

Team: Join S-De Rijke

Deze voormalig winnaar van de Ronde van Zuid-Holland rijdt bij zijn formatie Join S-De Rijke vaak in dienst van zijn kopmannen, maar komt ook tot zijn recht als aanvaller, met name op heuvelachtige parcoursen. Zijn grote doel is om ooit nog eens een .2-wedstrijd te winnen van de internationale kalender.

Prestaties in 2016:

2e in Ronde van Lieshout

3e in DK Mierlo

6e in Dwars door de Vlaamse Ardennen

12e in Omloop Glazen Stad 

 

13. Wouter Mol

Woonplaats: Alkmaar

Geboortedatum: 17-04-1982

Team: Join S-De Rijke

Deze Noord-Hollander won op het hoogste profniveau ooit de Tour of Qatar in het shirt van Vacansoleil, verdween met die ploeg van het hoogste podium, maar is bij Join S-De Rijke nog altijd gewaardeerd als helper én afmaker. In zijn eigen Profronde van Noord-Holland was Mol bijvoorbeeld derde, terwijl hij ook moeiteloos op kop van het peloton beukt om gaten dicht te rijden voor de kopmannen-van-dienst. Won recentelijk nog in Ierland.

Prestaties in 2016:

1e in 5e etappe An Post Ras

2e in Belsele

3e in Borsbeek

3e in Profronde van Noord-Holland

8e in Omloop van de Braakman

12e in Ronde van Drenthe

 

14.Coen Vermeltfoort

Woonplaats: Vlijmen

Geboortedatum 11-04-1988

Ploeg: Join S-De Rijke

Coen Vermeltfoorts bestaan als prof op het hoogste niveau duurde slechts twee jaar en sinds die tijd knokt de in het Overijsselse Schuinesloot opgegroeide renner van Join S-De Rijke voor een terugkeer naar de rijen de profs. Op dit moment leidt de snelle Vermeltfoort in de KNWU Topcompetitie. Mocht hij die trui tot het einde toe vast houden, dan mag hij in 2017 aan de slag bij Team Roompot.  Zijn seizoensstart mocht er alvast zijn.

Prestaties in 2016:

1e in Omloop van de Braakman

1e in 1e etappe Fleche du Sud

1e in 5e etappe Fleche du Sud

1e in Oploo

1e in Gerwen

2e in Ster van Zwolle

3e in Dorpenomloop Rucphen

 

15. Graig Evers

Woonplaats: Australia

Geboortedatum: 08-06-1990

Team: Data 3 Cisco Racing

Deze coureur had in 2015 een succesvol seizoen met ritzegs in de New Zealand Classic en de Ronde van Borneo. Liet onlangs in de An Post Ras zien weer op de goede weg te zijn om dat palmares ook in dit jaar nog kleur te geven.

Prestaties 2016:

10e in 6e etappe An Post Ras

16e op Australisch kampioenschap tijdrijden

 

16. Alex Grunke

Woonplaats: Australia

Geboortedatum: 04-06-1993

Team: Data 3 Cisco Racing

Aan wedstrijden in Nederland rijden is Alxe Grunke wel gewend, want in april en mei startte hij in menig klassieker in ons land. Een top 10-klassering haalde hij in de plaats waar Kenny van Hummel opgroeide: Elden. 

Prestaties in 2016:

7e in Elden

17e in Oceania Continental Championships

 

17. Saxon Irvine 

Woonplaats: Australia

Geboortedatum: 05-12-1986

Team: Data 3 Cisco Racing

Deze coureur van Data 3 Cisco Racing was al vroeg in het jaar actief op Australische bodem, waar hij zijn meest aansprekende prestaties tot nog toe wist te leveren. Maar in het Nederlandse Lieshout eindigde hij alvast in de top 10.

Prestaties in 2016:

5e in Oceania Continental Championships

7e in REV Classic

9e in 3e etappe New Zealand Classic

9e in Lieshout

10e in eindklassement New Zealand Classic

 

18. Dylan Newbery

Woonplaats: Australia

Geboortedatum: 10-03-1994

Team: Data 3 Cisco Racing

Deze jonge Australische coureur eindigde dit jaar in Made al dichtbij het ereschavot met een zesde plaats. Startte ook in de Ronde van Overijssel, maar haalde daar de eindstreep niet.

Prestaties in 2016:

6e in Made

13e in Australisch kampioenschap -23

20e in Australisch kampioenschap tijdrijden -23

25e in Zuidenveldtour

 

 

19. Scott Thomas

Woonplaats: New Zealand

Geboortedatum: 22-12-1990

Team: Data 3 Cisco Racing

Deze renner startte goed in de ronde van zijn land, de New Zealand Classic met een plek bij de eerste tien in het eindklassement. In Nederland nog op zoek naar een topklassering.

Prestaties in 2016:

7e in 5e etappe New Zealand Classic

8e in eindklassement New zealand Classic

8e in 4e etappe New Zealand Classic

11e in REV Classic 

 

20. Samuel Volkers

Woonplaats: Australia

Geboortedatum: 13-07-1992

Team: Data 3 Cisco Racing

Deze renner van Data 3 Cisco Racing lijkt zich van zijn ploeggenoten nog het meest in zijn element te voelen in de Nederlandse wedstrijden. Want wat scheelde het of de Australische coureur stond in de Bavaria Ronde van Lieshout op het erepodium.

Prestaties in 2016:

4e in Lieshout

7e in Westerhoven

13 in 3e etappe Tour of New Zealand

 

21. Johim Ariesen

Woonplaats: Rhenen

Geboortedatum:

Team: Metec-TKH

Deze rappe renner uit Rhenen was in eigen land dit seizoen nog niet heel succesvol, maar over de landsgrenzen werd hij al vijf keer als winnaar gehuldigd. Zowel in Portugal, Denemarken en Polen bond de coureur van Metec-Tkh de tegenstanders al eens aan zijn zegekar. De oud-winnaar van de Ronde van Noord-Holland en de Slag om Norg is jaarlijks één van de meest succesvolle coureurs van het peloton.

Prestaties in 2016

1e in 3e etappe Volta ao Alentejo

1e in GP Viborg

1e in Skive Lobet

1e in 1e etappe Baltyk Tour

1e in 4e etappe Baltyk Tour

5e in Ster van Zwolle

 

22. Tijmen Eising

Woonplaats: Emmen

Geboortedatum: 27-03-1991

Team: Metec-TKH

Eén troost had Tijmen Eising dit voorjaar toen hij tweede werd in de Volta ao Alentejo, namelijk dat zijn ploeggenoot Johim Ariesen degene was die voor hem eindigde. Zo stond er ’s avonds toch champagne op tafel. Deze boomlange Drent was ooit wereldkampioen in het veld bij de junioren en duelleerde in die dagen met de huidige Europees kampioen Lars van de Haar. Koos enkele jaren geleden voor de weg. 

Prestaties in 2016:

2e in 3e etappe Volta ao Alentejo

5e in Omloop der Kempen

7e in Ster van Zwolle

10e in Parel van de Veluwe

 

23. Jasper Hamelink

Woonplaats :Raalte

Geboortedatum: 12-01-1990

Team: Metec-TKH

Als belofte leek Jasper Hamelink voorbestemd voor het profpeloton, zeker toen hij bij het WK op de weg in Kopenhagen  (2011) wereldwijd de vijfde belofte op de tijdrit was en gewaagd was aan de huidige tijdritspecialist Tom Dumoulin. Maar Hamelink kon die lijn niet doortrekken, maar is bij Metec-TKH een gewaardeerde kracht gebleven. Als helper, maar ook als aanvaller bewijst hij keer op keer zijn waarde. Deze week won hij nog de Parel van de Veluwe

Prestaties in 2016:

1e in Parel van de Veluwe

2e in 3e etappe CCC Tour

5e in eindklassement CCC Tour

7e in eindklassment Baltyk Tour

9e in Arno Wallaard Memorial

 

24. Luuk Lohuis

Woonplaats: Denekamp

Geboortedatum: 19-06-1997

Team: Metec-TKH

Deze renner uit Denekamp was vorig jaar één van de sterkste junioren van ons land en stond op menig podium in de nationale klassiekers. Reden genoeg voor het continentale team van Metec-TKH om de talentvolle Tukker te contracteren voor 2016. In de Omloop om Schijndel wist hij zijn eerst top 10-klassering te behalen, maar minstens zo belangrijk is dat hij al menig internationale eendagswedstrijd tot een goed einde wist te brengen.

Prestaties in 2016:

10e in Schijndel

26e in Arno Wallaard Memorial

34e in Profronde van Noord-Holland

 

25. Joris Blokker

Woonplaats: Wieringerwerf

Geboortedatum: 20-09-1993

Team: Parkhotel Valkenburg

Deze Noord-Hollander toont elk jaar progressie en is zowel als helper als incidenteel als afmaker inzetbaar bij zijn formatie Parkhotel Valkenburg. In 2015 kwam de beloning voor zijn inspanningen in Olympia’s Tour. Nadat hij dagen veel werk had verzet voor zijn snelle ploeggenoot Wim Stroetinga, sprong hij in de slotfase mee met een kopgroep en toonde zich in Rijswijk de snelste van deze vluchters. Dit jaar goed voor een districtstitel en een keurige achtste plaats in de internationale Himmerland Rundt.

Prestaties in 2016:

1e op DK Noord-Holland Zaandam

5e op DK Tijdrijden Noord-Holland

7e in Enkhuizen

9e in Wervershoof

9e in Himmerland Rundt

 

26. Remco te Brake

Woonplaats: Rhenen

Geboortedatum:  29-11-1988

Team: Parkhotel Valkenburg

De eindwinst in de Tour de Gironde van 2014 is het belangrijkste wapenfeit op het wielerpalmares van Remco te Brake. Deze renner uit Rhenen won toen ook een etappe in deze ronde. In Nederland is de coureur van Parkhotel Valkenburg een vaste waarde in de nationale klassiekers. Te Brake heeft een sterk eindschot in de benen zonder direct een veelwinnaar te zijn. Wel is zijn lijst met ereplaatsen lang en indrukwekkend.

Prestaties in 2016:

1e in Huijbergen

2e in Bruinisse

5e in Dorpenomloop Rucphen

6e in Omloop Glazen Stad

7e in Ronde van Groningen

7e in 1e etappe Fleche du Sud

 

27. Dylan Bouwmans

Woonplaats: Gemert

Geboortedatum: 16-01-1997

Team: Rabo Dev Team

Deze zoon van voormalig beroepsrenner Eddy Bouwmans – ooit winnaar van het jongerenklassement in de Tour – steekt als eerstejaars belofte zijn neus al aardig aan het venster dit jaar. Nadat hij bij de junioren zijn veelzijdigheid toonde door in het veld, in de sprints maar ook in de bergen goed uit de voeten te kunnen, verloopt de overstap naar de beloften soepel. Met twee etappekoersen in de benen realiseerde Bouwmans bijvoorbeeld een elfde stek in de lastige waaierklassiekers Arno Wallaard Memorial, maar was hij ook dertiende in de Drielandenomloop in Limburg.

Prestaties in 2016:

6e in Gerwen

11e in Arno Wallaard Memorial

12e in Omloop van de Houtse Linies 

13e in Drielandenomloop

 

28. Martijn Budding

Woonplaats: Veenendaal

Geboortedatum: 31-08-1995

Team: Rabo Dev Team

Zoals meer renners bij het Rabobank Development Team combineert Martijn Budding het crossen met het fietsen op de weg, al staat de laatste discipline sinds dit jaar voorop. De nummer twee van het WK Veldrijden voor junioren in 2013 denkt dat hij op de weg meer toekomst heeft, zeker nadat hij vorig jaar twee ritten in de Ronde van Valencia won en het eindklassement op zijn naam bracht. Budding komt het best tot zijn recht op een wat glooiend parcours, maar kan met zijn crossachtergrond ook lang in het rood rijden op het vlakke.

Prestaties in 2016:

3e in 2e etappe Paris Arras Tour

7e in eindklassement Paris Arras Tour

7e in eindklassement Rhône Alpes Isere Tour

9e in 1e etape Rhône Alpes Isere Tour

10e in 2e etappe Rhone Alpes Isere Tour

 

29. Merijn Korevaar

Woonplaats: Groot-Ammers

Geboortedatum: 07-05-1994

Team: Rabo Dev Team

Merijn Korevaar begon voortvarend met zijn seizoen in de Ster van Zwolle. Niet alleen kwam hij als achtste over de meet op de Ceintuurbaan in de Overijsselse provinciehoofdstad, hij mocht er ook de op de Lemelerberg veroverde bergtrui om de schouders trekken.  Ook in zijn thuiswedstrijd de Arno Wallaard Memorial in de Alblasserwaard  eindigde hij op een achtste stek. Korevaar komt het best tot zijn recht in de klassiekers, wil leren nog iets minder onnodig met zijn krachten te smijten en mikt ook nadrukkelijk op het Nederlands Kampioenschap.

Prestaties in 2016:

8e in Ster van Zwolle

8e in Arno Wallaard Memorial

10e in 2e etappe ZLM Roompot Tour (-23 NC)

12e in Drielandenomloop

13e in Ronde van Overijssel

 

30. Peter Lenderink

Woonplaats: Ommen

Geboortedatum: 11-02-1996

Team :Rabo Dev Team

Deze renner van het Rabobank Development Team maakte aanvankelijk furore als schaatser, maar op de racefiets ging het bij de junioren ook steeds beter. Toen hij besloot de fiets voorrang te geven zag hij dat beloond met eindwinst in de Driedaagse van Axel en een onverwachte maar mooie derde plaats op het WK voor junioren in Ponferrada. Ziet dit seizoen als een belangrijk jaar om de aansluiting met de top te maken. 

Prestaties in 2016:

6e in eindklassement Paris Arras Tour

8e in Parijs-Roubaix beloften

17e in eindklassement Tour de Normandie

21e in Ronde van Overijssel

 

31. Yannick Detant

Woonplaats: Purmerend

Geboortedatum: 23-03-1997

Team: SEG Racing

In de jongeren categorieën was Yannick Detant één van de sterkste renners van ons land. Niet voor niets won hij vorig jaar als junior Kuurne-Brussel-Kuurne en een rit in La Coupe de President in Polen. Reden genoeg  voor SEG Racing om de talentvolle Detant in te lijven. Uiteraard heeft deze coureur in dit jaar wel tijd nodig om bij de beloften te acclimatiseren. Een derde plek op het districtskampioenschap was alvast een mooi begin.

Prestaties in 2016:

3e op DK Noord-Holland Zaandam

6e op DK tijdrijden Noord-Holland Groot-Schermer

 

32. Marten Kooistra

Woonplaats: Jonkerslan

Geboortedatum: 18-10-1997

Team: SEG Racing

In 2015 veroverde Marten Kooistra twee titels op het Nederlands Kampioenschap in Emmen, de Fries was zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd ongenaakbaar. Bij SEG Racing ruimde men een plaats in voor deze jonge coureur, die getuige een twaalfde plaats in de Wim Hendriks Trofee weinig moeite van aanpassingsproblemen kent. In de Ronde van Haren eindigde hij als derde.

Prestaties in 2016:

3e in Ronde van Haren

12e in Wim Hendriks Trofee

24e in Omloop der Kempen

 

33. Julian Braun

Woonplaats: Duitsland

Geboortedatum: 27-09-1995

Team: Kuota-Lotto

Julian Braun zal voor een deel van dit peloton geen onbekende zijn, omdat hij ook in de Tour de Berlin - waar traditiegetrouw veel Nederlanders starten - tot de uitblinkers behoorde. Hij werd er zevende in het eindklassement.

Prestaties in 2016:

5e in 3e (A) etappe Tour de Berlin

7e in eindklassement Tour de Berlin

 

34. Felix Drumm 

Woonplaats: Duitsland

Geboortedatum:04-11-1994

Team: Kuota-Lotto

Als junior een topper, bij de beloften moet hij die status nog waarmaken. Probeert via een internationaal programma de stap naar een hoger niveau te realiseren.

Prestaties in 2016:

18e in 2e etappe Tour de Berlijn

18e in 3e (A) etappe Tour de Berlin

 

35. Lukas Loer

Woonplaats: Duitsland

Geboortedatum 11-02-1995

Team: Kuota-Lotto

Dit seizoen loopt het internationaal nog niet zo geweldig voor deze jonge Duister, die sterker hoopt te worden dankzij een reeks topwedstrijden. Gin ook al in de Ronde van Overijssel van start.

Prestaties in 2016:

110e in Trophée Harmonie

 

36. Daniel Westmattelman

Woonplaats: Duitsland

Geboortedatum: 31-10-1987

Woonplaats: Kuota-Lotto

 

Duitser van Kuota-Lotto die dit jaar ook al startte in de Volta Limburg Classic en die als uitschieter in dit seizoen een vierde plek in de Tour de Normandie kende.

Prestaties in 2016:

4e in proloog Tour de NOrmandie

 

37. Melvin van Zijl

Woonplaats :Harderwijk

Geboortedatum: 10-12-1991

Team: 3M

Deze coureur uit Harderwijk is een vaste waarde aan het worden in het zesdaagsencircuit op de piste, maar hoopt ook op de weg zijn grenzen nog verder te verleggen. De coureur van het Belgische continentale team met veel Nederlandse renners komt vooral in de criteriums goed tot zijn recht en is nog op zoek naar zijn eerste podiumplaats op de weg in 2016.

Prestaties in 2016:

4e in Leeuw van Leeuwarderadeel

9e in Aalten

11e in Beilen

16e in Omloop van de Glazen Stad

 

38. Jelle Johannink

Woonplaats: Denekamp

Geboortedatum: 22-10-1996

Team: Sensa Kanjers voor Kanjers

Met zijn podiumplaats in de Ronde van de Vijver – waar hij alleen Ottema voor zich moest dulden – verdiende Jelle Johannink zijn startplek in de Nacht van Hengelo. De nog maar 19-jarige renner uit Denekamp verruilde deze winter het shirt van de Oldenzaalse Wieler Club (OWC) voor dat van Sensa-Kanjers voor Kanjers. Daar hoopt Johannink zich verder te ontwikkelen en ook te ontdekken of hij in de heuvels wellicht het best op zijn plek is, zoals bij de junioren vaak het geval was.

Prestaties in 2016:

2e in Ronde van de Vijver Hengelo

8e in DK Oost Groot-Agelo -23

29e in Omloop der Kempen

 

39. Mark Schreurs

Woonplaats: Aalten

Geboortedatum: 19-12-1989

Team: Sensa-Kanjers voor Kanjers

Hoewel Mark Schreurs in 2012 een jaar voor Cycling Team Jo Piels reed, beleefde hij in 2015 zijn sportieve hoogtepunt in het shirt van Sensa-Kanjers voor Kanjers door in Emmen de nationale titel bij de elite-zonder-contract op te eisen. De podotherapeut uit Aalten mag sindsdien in het rood-wit-blauw aantreden en wist  in zijn eigen woonplaats de zege te winnen in deze driekleur. Over enkele weken mag hij zijn titel verdedigen op Goeree-Overflakkee. 

Prestaties in 2016:

1e in Aalten

27e in Omloop der Kempen

 

40. Wim Kleiman

Woonplaats: Almelo

Geboortedatum:  19-03-1993

Team: Twente-Salland Cycling Team

Misschien ligt het aan de tips van trainingsmaat Tom Stamsnijder van Giant-Alpecin, maar feit is dat Wim Kleiman dit jaar een grote stap voorwaarts gezet heeft in de nationale wedstrijden. Zo stond hij namens het Twente-Salland Cycling Team op het podium van de clubcompetitieklassieker Omloop van de Veenkoloniën en werd hij onlangs nog zesde in de Omloop van de Hoekse Waard. Dankzij zijn derde plek in de Ronde van de Vijver wist hij al vroeg dat hij zich op de eerste vrijdag van juni mocht melden in de Hengelose binnenstad.

Prestaties in 2016:

3e Ronde van de Vijver Hengelo

3e in Omloop van de Veenkoloniën

4e in DK Oost Groot-Agelo

6e in Omloop Hoekse Waard

 

41. Jan Rozendom

Woonplaats: Rijssen

Geboortedatum: 02-07-1994

Team: Twente Salland Cycling Team

Deze coureur uit Rijssen heeft zich niet laten ontmoedigen door de tegenslagen die hij in de eerste twee seizoenen is tegen gekomen. Zo gooide een knieblessure roet in het eten in zijn tweede seizoen bij de beloften.  Jan Rozendom is er trots op deel uit te mogen maken van het Twente Salland Cycling Team, waar hij nu voor het tweede seizoen actief is.

Prestaties in 2016:

53e Ton Dolmans Trofee

132e Ronde van Zuid-Holland

 

42. Bart Schipper

Woonplaats: Wierden

Geboortedatum: 12-09-1993

Team: Twente Salland Cycling Team

Voor Wierdenaa Bart Schipper is plezier hebben in het fietsen de basis, maar de renner van het Twente Salland Cycling Team wil zijn sportieve grenzen beetje bij beetje verder  verleggen en kijken wat hij in zijn mars heeft in het peloton net onder de profs. In Hengelo krijgt hij de kans om zich nog eens te tonen in de eigen regio.

Prestaties in 2016:

19e op DK Oost Groot-Agelo

27e in Ronde van de Vijver

 

43. Stephen van den Berg

Woonplaats: Rijssen

Geboortedatum: 02-02-1994

Voor Stephen van den Berg is de Ronde van Overijssel  - met start en finish in zijn eigen Rijssen – een jaarlijks hoogtepunt. Een paar weken later wacht nu een andere wedstrijd in de eigen streek op hem, waar hij de sponsors onder de aandacht kan brengen.  In het Twente Salland Cycling Team voelt hij zich goed op zijn plek en krijgt hij de ruimte zich elk seizoen verder te ontwikkelen als coureur.

 

44. Lars Veldscholten

Woonplaats: Oldenzaal

Geboortedatum: 20-08-1997

Team: Twente Salland Cycling Team

Dankzij vader Gerard  - voormalig prof bij onder meer Panasonic – staat de naam Veldscholten als een huis in de wielersport. Aan Lars Veldscholten de eer om nieuwe wapenfeiten aan zijn achternaam te koppelen. Als eerstejaars belofte is 2016 echter een jaar om aan dit niveau gewend te raken en een basis te leggen voor de rest van je loopbaan.

Prestaties in 2016:

8e in Ronde van de Vijver

 

45. Jeffrey Veltink

Woonplaats: Hardenberg

Geboortedatum: 28-11-1997

Team: Twente Salland Cycling Team

Deze ambitieuze jonge renner is op zijn plek bij het Twentse Salland Cycling Team, dat de pijlen ook op de regio Hardenberg richt. Als eerstejaars wil Veltink vooral leren, al was hij ongetwijfeld ook content met zijn zevende plaats in Aalten.

Prestaties in 2016:

7e in Aalten

19e in DK Oost Groot-Agelo

 
Battle of the bands

Metropool en Popscool werken samen aan het drie daagse festival Op Karakter. Voordat dit evenement plaatsvindt, is er een talentenjacht voor jong en aanstromend talent, met een leeftijdscategorie van 10 tot 20 jaar.  Voor deze talentenjacht kun je jezelf of jullie band opgeven om een kans te maken om in het voorprogramma van de Nacht van Hengelo (1 juni) te spelen. Hierbij worden eerst voorrondes gehouden, met daarna een finale. De uiteindelijke winnaar hiervan mag de prijs in ontvangst nemen.

Een inschrijving geeft geen gelijke doorslag tot de voorrondes. Van alle inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De artiesten die mogen deelnemen aan de voorrondes, krijgen hier een mail van. Deze mail bevat gelijk overige informatie die relevant is, waaronder de locaties van de voorrondes.

Aanmelden

onze sponsoren

Wij zijn onze vrijwilligers en sponsoren die op karakter ook dit jaar mogelijk maken dankbaar!

Word sponsor!
Battle of the bands

Metropool en Popscool werken samen aan het drie daagse festival Op Karakter. Voordat dit evenement plaatsvindt, is er een talentenjacht voor jong en aanstromend talent, met een leeftijdscategorie van 10 tot 20 jaar.  Voor deze talentenjacht kun je jezelf of jullie band opgeven om een kans te maken om in het voorprogramma van de Nacht van Hengelo (1 juni) te spelen. Hierbij worden eerst voorrondes gehouden, met daarna een finale. De uiteindelijke winnaar hiervan mag de prijs in ontvangst nemen.

Een inschrijving geeft geen gelijke doorslag tot de voorrondes. Van alle inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De artiesten die mogen deelnemen aan de voorrondes, krijgen hier een mail van. Deze mail bevat gelijk overige informatie die relevant is, waaronder de locaties van de voorrondes.

Aanmelden