Opwarmen voor Nacht van Hengelo met livemuziek

26 april // 2017

De Nacht van Hengelo heeft dit jaar niet alleen op vrijdag 2 juni veel te bieden voor muziekliefhebbers, de dag ervoor kun je ook al terecht in de binnenstad om te genieten van een gevarieerd aanbod aan bands. 

De Nacht van Hengelo heeft dit jaar niet alleen op vrijdag 2 juni veel te bieden voor muziekliefhebbers, de dag ervoor kun je ook al terecht in de binnenstad om te genieten van een gevarieerd aanbod aan bands. Tuesday Only, Bandover, Colours of Blues en Brand New Band zijn de perfecte muzikale opwarmer voor de vrijdag, als muziek en sport traditiegetrouw hand in hand gaan. Vier bands treden op tijdens de donderdagavond. Wat te denken van Tuesdays Only, een bont gezelschap van muzikanten: jong en oud, man en vrouw, amateur en professional. Muzikanten die elkaar vinden in hun passie voor soulvolle muziek met een vleugje jazz. Klassiekers van Etta James en Cannonball Adderly worden afgewisseld met recente nummers van Adele, Bruno Mars en Justin Timberlake. Het brede repertoire bestaat uit ballads en up tempo swing.


Bandover Een relatief nieuwe band rondom de gitaristenbroertjes Christiaan en Danny Koel is Bandover. Met hun bezetting met twee gitaren, valt te raden in welke richting de muziek gaat. Zeker als je daaraan de rauwe stem van zanger/toetsenist Rene Molendijk-Visser toevoegt. Op het repertoire staan nummers van Greenday, Ed Sheeran, John Mayer en Maroon 5. Soms stevig, soms swingend, soms gevoelig, maar altijd vanuit het muzikantenhart. Colours of Blues De derde naam is geen onbekende band in Hengelo. Colours of Blues treedt zeer regelmatig op in horeca zaken als De Cactus, Merlijn, de Appel, Pelle’s en Metropool , maar ook op festivals. De bandleden spelen in de huidige samenstelling al meer dan vijf jaar samen. Het repertoire bestaat uit een groot aantal bekende blues rock nummers van onder anderen Cream, Eric Clapton, Thin Lizzy, CCR en last but not least Joe Bonamassa. Een avondje Colours of Blues betekent stampende blues nummers, opzwepende rock & roll en gevoelige blues ballads. Brand New Band De Brand New Band tenslotte is een band van zeven doorgewinterde muzikanten. Het repertoire is breed en bestaat uit herkenbare hits. Denk hierbij aan muziek van Stevie Wonder, Simply Red, De Dijk, Toto, Tina Turner en nog vele andere artiesten die zeker niet mogen ontbreken. Muziek maken geeft de leden van de band veel voldoening. Dat moet wat hen betreft het publiek terug gaan zien op donderdag 1 juni.

Terug naar het overzicht