Ronnie Flex & Tony Junior headliners op Nacht van Hengelo

8 mei // 2018

Hengelo zonder ‘De Nacht’ begin juni is inmiddels ondenkbaar. Al ruim 40 jaar is De Stork Nacht van Hengelo een begrip in Twente en de wijde omgeving. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar de Hengelose binnenstad voor een avond gezelligheid. Ook dit jaar weer op vrijdag 1 juni. Maar ook de dagen ervoor en erna gebeurt er het nodige rondom De Nacht.

Een evenement in beweging. Begonnen als een wielerronde maar inmiddels kan je haast spreken over een meerdaags festival. Daar hoort dan een nieuwe naam bij en die is er; Op Karakter. Dat is het driedaagse evenement waar de Stork Nacht Van Hengelo het hoofdbestanddeel van is. Naast een uitgebreid wielrennersveld is er dit jaar ook weer veel aandacht voor muziek.

Stork Nacht van Hengelo Concert onderdeel van 3-daags evenement ‘Op Karakter’

De Stork Nacht van Hengelo is het cadeau van hoofdsponsor Stork aan Hengelo bovenop alle feestelijkheden rondom het 150 jarig bestaan van het wereldberoemde Hengelose bedrijf. Natuurlijk wordt de avond traditioneel voorzien van een fantastisch rennersveld die op karakter hun rondjes door de Hengelose binnenstad fietsen. 

Hazes en hiphop en dance

Op het marktplein verzorgt Metropool dit jaar weer het gratis toegankelijke concert. Grote publiekstrekkers zijn dit jaar Martijn Fischer zingt hits van Hazes, Ronnie Flex & Deuxperience Band en DJ Tony Junior.

Fischer kroop jarenlang in de huid van André Hazes. Eerst in de uiterst succesvolle musical “Hij Gelooft In Mij” en daarna ook nog in de film “Bloed Zweet & Tranen” waarmee hij een Gouden Kalf won. De acteur kent het repertoire van haver tot gort en komt door zijn rol als André goed beslagen ten ijs. Niet onbelangrijk: Fischer is een geweldige zanger die de nummers van Hazes eer aan doet. Fischer stond met zijn band vorig jaar nog in Metropool en bezorgde de aanwezige bezoekers een onvergetelijke avond waarbij alle hits van de nog altijd immens populaire zanger voorbij kwamen en luidkeels werden meegezongen.

Ronnie Flex is misschien wel de populairste artiest onder de jeugd van dit moment. Zijn views en streams op platformen als YouTube en Spotify zijn ontelbaar en ook op radio en tv kan je niet om de rapper heen. Ronnie Flex onderscheidt zich van vakgenoten door te werken met zijn eigen band, de Deuxperience Band, en door buiten de gebaande paden te treden. Die Deuxpierence Band komt mee naar Hengelo. Ronnie Flex en zijn band deden eind vorig jaar een uitverkochte tour langs de grootste concertzalen van Nederland en staan 2 weken na De Nacht op Pinkpop.

Tony Junior draait wekelijks op de allergrootste party’s in binnen- en buitenland. Hij maakt hits met onder meer Tiësto en Mr Polska en met zijn komst naar Hengelo doet de organisatie de liefhebbers van Dance een groot plezier. De avond wordt sowieso dansend afgesloten op de markt want net als vorig jaar is ook dit jaar CLASSIC (R&B en Hiphop) weer van de partij. De eer om de avond  te openen is aan de formatie Crystal Dream. Deze allround band specialiseert zich voor deze avond in het spelen van de muziek van U2.

PopScool Music Battle

Op donderdag 31 mei wordt Op Karakter afgetrapt met een Music Battle. Na voorronden bij het KRANG Festival en BAM! Festival zal muzikaal talent strijden voor een podiumplek in het voorprogramma van Golden Earring en natuurlijk eeuwige roem. De Music Battle is een samenwerking tussen poppodium Metropool, PopScool en Op Karakter.

Maibaum Fest Twente
Nieuw en afsluitend deze editie van Op Karakter is het Maibaum Fest Twente. Duitse ingrediënten voorzien van Holländische gemütlichtkeit. Het marktplein wordt op 2 juni omgetoverd tot een Duitse biergarten met Duitstalige muziek en Duitse lekkernijen. Het 3-daagse festival Op Karakter kiest trouwens niet voor de grootste, maar wel voor de leukste bierbrouwerij van Twente! De Twentse Bierbrouwerij is dé ambachtelijke stadsbierbrouwerij uit Hengelo en daarmee de perfecte partner voor het grootste Hengelose festival ‘Op Karakter’. De Twentse Bierbrouwerij brouwt natuurzuivere pils en speciaalbieren met grondstoffen van Twentse landerijen. Bier met een eigen karakter!

De toegang is op alle drie dagen gratis.

31 mei | PopScool Music Battle

De Markt Hengelo, Tent op het Marktplein

19:00u Aanvang

Rond 20.40 finish van de FBK dubbele mijl!

1 juni | Stork Nacht van Hengelo

De Markt, Hengelo

17:00u Aanvang Wielrennen

20:00u Aanvang Hoofdkoers wielrennen

19:00u Aanvang Stork Nacht van Hengelo concert.

Line-up 1 juni


Ronnie Flex & Deuxperience Band

Martijn Fischer zingt hits van Hazes

Tony Junior

U2 by Crystal Dream

CLASSIC (R&B & Hiphop)

Finalist Music Battle PopScool

2 juni | Maibaum Fest TwenteDe Markt, Hengelo

19:00u Aanvang

Dennie Christian

Helene Fischer (tribute by Christiana Hein)

Die Anseltaler

DJ Sander Scheperman

Terug naar het overzicht